-
Odp: przepisy z programu tvn style JEDZ I CHUDNIJ
JAJKA BENEDYKTA
przepis na cztery porcje
-4duże pieczarki - wydrążyć blaszki, skropić delikatnie oliwą i wstawić do gorącego piekarnika na 10-12 min.
-1 łyżka oliwy
-1 ząbek czosnku
-opakowanie młodego, świeżego szpinaku
-1 łyżeczka soku z cytryny
-1 łyżeczka startej skórki z cytryny
-starta gałka muszkatołowa
-1/2łyżeczki soli
-1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
-4 łyżki parmezanu
Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak i resztę składników - chwilę dusić.
sos paprykowy
-4-5 płatów papryki marynowanej
-3/4 szkl. chudego majonezu
-garść marynowanych kaparów
-1 łyżka natki pietruszki
Wszystko zmiksować.
Do gotującej się wody z dodatkiem soli i octu winnego wrzucić cztery jajka (bez skorupek) i chwilke poczekać aż białko się zetnie ( w środku powinny być płynne).
Układać: na pieczarkach-szpinak-następnie jajka i na to sos paprykowy, posypać parmezanem
PYCHA!!!
-
ksiazke kupilam na amazon.de , jak macie znajomych w Rajchu ,poproscie ich .ksiazka oczywiscie po angielsku
-
W Polsce jeszcze nie ma ich wydania?Szkoda.Zostaje nam śledzenie ich poczynań w tv.Ja tam lubię ich oglądać.Co ciekawe, udaje mi się zapamiętywać ich przepisy! tym bardziej chce się gotować.
-
czy ktoś z wam zdążył zanotować przepis na mrożone cappucino z blendera?? z chęcią w tym upale bym zrobiła, ale tak szybko je zrobiły, ze nie zapamiętałam proporcji
-
Iced Cappuccino Delight
Serves 4
Calories per serving: 110
For the cappuccino
1 cup coffee, cooled, or 2 shots espresso
1 cup skim milk
3 tablespoons fat-free plain Greek yogurt
5 tablespoons fat-free chocolate syrup
1 cup ice
For the whipped cream
1/2 cup heavy cream
1 teaspoon confectioners' sugar
1. For the cappuccino: Place the coffee, milk, yogurt, syrup and ice in a blender and blend until desired.
2. For the whipped cream: In a large mixing bowl, beat the cream until soft peaks form. Add the confectioners' sugar. Continue to beat until stiff peaks form. At this point, you may add extracts or any additional flavorings you may like.
3. For the assembly: Pour the cappuccino in a glass and top with whipped cream. Garnish with a sprig of fresh mint.
niestety tylko po angielsku ale moze akurat znasz ( ja nie ) pozdrawiam
-
http://www.mylifetime.com/shows/cook...f-thin/recipes
Tu znajdziecie wszystkie przepisy z programu. Z pomocą słownika i odrobiny zacięcia ...można przetłumaczyć
-
próbowałam tak ze słownikiem ale dla kogoś kto nie ma pojęcia o angielskim to wcale nie takie łatwe, wiele wyrazów nie ma w słowniku a nawet jęsli to często wychodzi masło maślane, więc dobrze że istnieją stronki tak jak ta jak dla mnie, i proszę o więcej przepisików oczywiści e w języku polskim!!!!! dzięki buźka!
-
zgadzam się, bo te przepisy po ang jakoś nie wychodzą
robiłam teraz powyższe cappuccino i chyba przegiełam z dodatkami.no ale jest smaczniutkie. ulepszę je na swój sposób i będzie super!
-
robiłam wczoraj na kolację "we dwoje" filety z płatkami kukurydzianymi.mąż się zajadał i aż komplement mi powiedział: że tak smacznego mięska jeszcze nie jadł
polecam
-
U nas dzisiaj szaleństwo - jajka benedykta.wyszło bardzo smacznie
już drugi raz je robiłam i wszystko wyszło jak w przepisie.
-
apple crumble - jabłkowe crumble (jabłka z kruszonką0
4- 5 jabłek, 50g fruktozy, 1/4 łyżki mixed spices ( to są takie przyprawy do piernika, można użyć po prostu cynamon, cukier waniliowy), sok i skórka z jednej pomarańczy, odrobina brandy lub winiaku z jabłek tzw. calvados lub cider -piwo z jabłek,
kruszonka: 100g pełnoziarnistej mąki, 85g twardego masła, 3 łyżki fruktozy, 50g płatków owsianych
sos waniliowy: w przepisie creme fraiche - ja używam śmietany 36%, ziarna z jednej laski wanilii, 1 łyżka fruktozy
Co to jest Creme fraiche? Creme fraiche to inaczej gęsta, tłusta śmietana do sosów, deserów, zup. Można przygotować samemu, mieszając ze sobą słodką śmietankę 36% i 12% w stosunku 2 do 1, podgrzewając obie do około 60 st. celsjusza. Wymieszać obie i pozostawić do ochłodzenia. Przygotowywać na min. 10 godzin przed wykorzystaniem.
-
Witajcie, jesli ktoś z was ma problemy z tłumaczeniem przepisów, proponuję skorzystać z translatora/.
-
mniam mniam mniam ciasto marchwiowe - carrot cake wysuwa się na prowadzenie w klasyfikacji na najlepsza potrawę tego programu, teraz to mój ulubiony deser!
Ciasto
1 skórka z pomarańczy
3/4 szkl rodzynek
3 jaja
1 1/4szkl brązowego cukru
1 skórka z cytryny
2 1/2 szkl startej na grubych oczkach marchwi
1 szkl mąki
1łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka sody
1/4 łyżeczki soli
1 szkl zmielonych migdałów ( mączki migdałowej)
1/4szkl orzechów włoskich rodrobnionych
Polewa
3 szkl cukru pudru
1/4 szkl serka śmietankowego
1łyżeczki soku cytrynowego
skórka z połowy cytryny
Ubić jajka z cukrem, skórkami cytryny i pomarańczy, potem dodać marchew. Zmieszać suche produkty. Dodać do ubitych jajek. Wylać na blachę. 40 min w 180 stopniach ( podane w programie, na stronie 360 stopni chyba w fahrenheitach) . NA polewę połączyć składniki i rozprowadzić po wierzchu, posypać skórką z cytryny.
-
Wszystkie przepisy śniadania I i II, obiady, kolacje.
Wszystkie przepisy które były w programie i coraz z nowszym odcinkiem przepisy są dodawane .
Polecam.
)
http://www.gotujichudnij.fora.pl/
-
Sofijo, dzięki, już dawno szukałam przepisu na ciasto marchewkowe.
Upiekę w najbliższej przyszłości.
Uprawnienia